Posted by: nazhasecret | January 6, 2008

Kelas Online Store @ BisnesWanita

Assalamualaikum & Hi Semua

2nd Aktiviti di Bisnes Wanita Dot Com.Kami sedang mencari:

Exclamation Sesapa yang punyai produk utk dipasarkan tapi tatau nak bina web.

Exclamation Sesapa yang ingin memilik online store sendiri.

Exclamation Sesiapa yang berminat untuk meluaskan pasaran produk dan juga menambah rakan niaga

 

Jom sertai kami di Kelas Online Pembangunan dan Pengurusan Laman Web Perniagaan.Hanya RM25 sahaja..MAHAL KE? D

Daftar Sekarang bagi kemasukan Febuari 2008..Tarikh Tutup Penyertaan 31 Januari 2008

Faedah:

Exclamation Anda berpeluang belajar sendiri dan memiliki online store

Exclamation Masa belajar yang fleksibel-bila2 masa free bole belajar.pembelajaran yang berterusan.Tiada tarikh tamat kelas

Exclamation Yang penting dibimbing oleh para penasihat akademi yang berpengalaman

Posted by: nazhasecret | December 1, 2007

Blog Pindah ke BisnesWanita.cOm

assalamualaikum semua..lama giler tk update..sekarang ni blog cni tidak akan digunakan lagi untuk mengupdate sebarang cerita atau apa2 saja kerana dengan rasmi nye Blog mynazha sudah mendapat domain dan hosting nye sendiri..diharapkan sudi-sudi lah rakan pembaca menjenguk blog baru saya di http://bisneswanita.com/

Jumpa di sana ya…

regards,

NazhaSecret aka nazha_n9 aka BisnesWanita

http://bisneswanita.com/

new_brick_002.jpg

Posted by: nazhasecret | September 24, 2007

Bercuti Menulis

bannernaza.gif

Assalamualaikum pd semua sahabat-sahabat..salam ramadhan yang mulia dan penuh barakah ini…agak terharu arini menerima sms dr pembaca blog sy yg serba kekurangan ni..bukan tak mau menulis sebarang new entry tp sy agak sebok ngn bisnes dibulan pose ni..lagipun sy kan penganggur aka fulltime internet surfer..maka kena keje keras utk memastikan income bulanan masih ada..hehe..mungkin berbeza ngan sahabat-sahabat semua yg kbykan keje ngan gomen,cukup bulan je gaji dh dapat..ape2 pun,saya akan kembali aktif menulis terutama nye ttg dunia FOREX,mungkin selepas raya..insya Allah..moga dipanjangkan umor,sehat tubuh badan dan dimurahkan rezeki sentiasa.AMIN..hingga jumpa lagi di lain entry blog sy ni..wassalamz

regards,
nazhasecret aka Angah

24 September 2007 ~ 5.06 pm

Posted by: nazhasecret | September 2, 2007

Kenduri Cukur Jambul & Aqiqah Aisyah

Pada 1 September 2007 buat plak majlis utk Eica..sekali harung ngan kenduri kawen ibu yang semalam nye..

012.jpg Pagi sebelum kumpulan marhaban sampai..tema pink ke Tok Ayah ngan cucu dia ni..hehe

013.jpg Kumpulan Marhaban Muslimat dari Taman Dusun Nyior

014.jpg Ayah aku rasmi cukur jambul..huhuhu..baik je Eica duk diam2..

015.jpg Apela yang Tok Ayah duk cakap kat Eica tuh..

016.jpg Mummy Eica, Eica dan Wan Omar Syukri..

017.jpg Sepupu aku,Nor ngan Mok Long Bi…family aku dari Cheras

018.jpg Sedapnye tido atas Che Su yang empuk ni..huhuhu

019.jpg Ngan Mummy kite la…

021.jpg buah tangan utk tetamu ke tu?

020.jpg Tukar baju cheongsam pulak la..cayang mummy..daddy bz tak sempat nak snap pic ngan Eica..

Posted by: nazhasecret | September 2, 2007

Mak Mertua Kakak Aku Nikah Lagi

Tanggal 31 ogos 2007 memang cukup istimewa bagi keluarga abang ipar aku sebab diaorg terima ahli baru – Ayahanda Baru…Majlis nikah Ibu(mak mertua Along aku) ngan pakcik (Hj Omar dijalankan di Masjid Negeri,n9 lepas asar..Jom tengok pic..
01.jpg Family Abang Long (kak erma,anak2 dan anak buah aku Aisyah)

02.jpg Adik beradik ibu abang long(makcik n sedara abang long la)

03.jpg Ramai nye orang…

04.jpg Abang long ngan mama aku..Eica tgh tido

05.jpg Perghh..sekali lafaz je tu..orang berpengalaman..hehehe

06.jpg Ibu berdebar menanti saat bahagia kali kedua..

07.jpg 3 orang pengantin pompuan menanti-bunyi dup dap dup dap..

08.jpg Alhamdulillah berjaya gak pengantin lelaki melepasi saat mendebarkan..hihihi..

09.jpg Menyarung cincin..best nye

010.jpg  Ibu dah jadi bini orang skang ni..

011.jpg Lepas amik ayah aku kat KLIA dr Sarawak ni..cucu kesayangan dia terkam dulu..hehehe..

Posted by: nazhasecret | August 29, 2007

Semangat Kemerdekaan Pak A’syiem

Wow..memang tak sangka Pak A’syiem masuk dalam paper NST…hehehe..bangga pun ade bila baca cerita Pak A’syiem…bangga sebab aku dapat bersua muka dan bertukar cerita ngan beliau (pasal bisnes dan pengalaman )..first time jumpa kat belakang Mydin area Masjid India,KL..dan kali kedua berjumpa kat LRT Bangsar,masa tu aku pegi ngan Amier aka Gibrael..Dan aku masih ingat lagi kereta Waja Pak A’syiem yang dicat ngn ‘Jalur Gemilang’..bukan setakat body kete je..kusyen dalam pun full set ngan ‘Jalur Gemilang’ ni…Tabik spring ar kat Pak A’syiem..salute & proud to be his young friend.. So kawan-kawan..leh baca cite lanjut pasal Pak A’syiem kebanggaan aku ni:

KUALA LUMPUR: In 1993, Hashim Mohamad decided to wear a songkok fashioned after the Jalur Gemilang to share in the joy of Merdeka. That earned him the nickname “Pak A’syiem Songkok”.

More than a decade later, his patriotic zeal extended to his newly-bought Proton Waja, which was decked out with the national and state flags.

The following year, he airbrushed his car with his own design of the Jalur Gemilang. It cost him RM8,000.

And with the country marking its 50th anniversary, Hashim, who is also celebrating his 50th birthday, has come up with another expression of national pride.

This time, the “canvas” for his masterpiece is his fourth-floor apartment in Pantai Dalam.
“Altogether, there are eight bunting-sized Jalur Gemilang used as curtains for the doors, another eight for the windows, one at the entrance, three sets of the flags of the various states, 14 medium-sized Jalur Gemilang hanging outside, another 50 smaller ones beside the 14 and two more at the stairs leading to the house.

“I have lost count of how many there are inside and around the house,” he said.

The flags are not the only thing adding festive cheer to his home. Hashim has also put up decorative lights resembling the Jalur Gemilang at the back of his apartment.

The Tenaga Nasional meter reader supervisor has also decorated his car with 50 Jalur Gemilang on the boot, an airbrushed image of the country’s five prime ministers, and the Federal Territory and state flags.

Hashim, who started wearing his special songkok and decorating his house and car since Aug 1, said the decorations would only be taken down after 50 days, which would be after Sept 19.

He spent RM6,000 for this year’s decorations, taking his total expenditure throughout the years to about RM20,000.

This includes the two sets of clothing made out of Jalur Gemilang which Hashim had been ordering each year since 2004 for himself and his wife.

http://www.nst.com.my/Current_News/NST/Wednesday/National/20070829082623/Article/index_html

Posted by: nazhasecret | August 27, 2007

Tukar Theme Lagi

hehehe..sape2 yang rajin masuk blog aku mesti perasan theme baru aku kan..dah bosan ngan background lama so aku tukar baru.Ok tak?sempena ngan sambutan Merdeka yang ke-50 yang makin dekat dah ni kita tukar la ‘baju lama’ ngan ‘baju baru’..semoga lagi ceria dan memberikan lebey keyakinan buat aku untuk memulakan trading balik insya allah bulan depan…AMIN

Posted by: nazhasecret | August 27, 2007

Pesta Tag Merdeka 50 Tahun

Aku mula nye agak blur dan terpinga-pinga gak bila baca comment Zam yang aku dah kena tag untuk Pesta Tag Merdeka 50 Tahun ni..rupa-rupa nya dikalangan blogger aktiviti tag-mengetag ni memang famous gilos..walaupun aku memang aktif berblogger since november 2006 tapi aku langsung tak amik pot pun..jadi apabila dah kena tag ni aku pun menyahut la cabaran untuk menaip apa saja yang aku rasa sesuai dengan kehendak penyertaan ini..So check it outtttttttttt dude..

Aku adalah anak MALAYSIA yang lahir pada tahun 1980 dan sesungguhnya memang la amat berbangga,bersyukur dan bertuah sesangat kerana masih bernafas di tanah air sendiri yang MERDEKA sebelum aku lahir lagi..Ya,Syukur Alhamdulillah kan..tanpa pengorbanan orang-orang yang lama dan terdahulu dari kita,memang kita tidak akan dapat menikmati segala apa yang ada pada masa skang ni..Betul tak?

Hurm…dari segi kehidupan (aman,sejahtera dan harmoni) memang la kita bole berbangga sebab negara kita tidak kucar kacir,maju dan selesa dengan masyarakat yang berbilang kaum,bangsa dan agama…TETAPI walaupun negara kita sudah 50 tahun MERDEKA aku masih merasakan kita MASIH TIDAK MERDEKA 100%..kenapa aku kata begitu?cuba tengok saja dikeliling kita..di kaca tv atau bahasa bestnya saluran media massa..setiap hari ada saja berita yang kejam dan menjelekkan- buang anak,bunuh membunuh,rogol,seks bebas dll..inikah yang dikatakan MERDEKA??BEBAS ??..ya mungkin itulah maksudnya merdeka dan kebebasan bagi mereka kan… erkk!! lari topik ke dah ter’emo’ sket…hahahaha

Apa-apa pun hidup mesti diteruskan..Perjuangan bagi diri aku belum lagi berakhir..macam yang kat iklan tu..”Jalan mesti ke depan,bukan ke belakang”..Jadi marilah kita bersama merebut peluang untuk mencapai kebebasan dari segi ekonomi dan kewangan pulak..Ye la,negara kita kan sudah mencapai kebebasan dari cengkaman penjajah tapi dari segi ekonomi belum Merdeka da.. tapi dalam masa mengejar hal duniawi, yang akhirat jangan pula dilupakan..biarlah wasotiah tak gitu..

Akhir kalam,semoga bangsa dan yang seagama dengan aku- MELAYU dan ISLAM akan terus bangkit,berusaha dan terus maju bersaing kehadapan dengan kudrat,keringat dan sisa sendiri yang masih ada..jangan pula tindas menindas menjadi amalan kita…Wassalam

merdeka_2007.jpg   flag_s.gif

Harap-harap post aku sudah memenuhi ape yang En.Zam maksudkan..hehehe..Jadi kite tengok plak sape yang kena tag dengan aku..Bersediakah member-member yang lain untuk penyertaan PESTA TAG MERDEKA 50?

Syarat-syaratnya ada di bawah

Peraturannya yang telah ditetapkan sebagai syarat penyertaan Pesta Tag Merdeka 50 :

1) Anda perlu tag 5 orang bloggers yang berkenan di hati
2) Pastikan terlebih panjang sedikit akan posting yang hendak dibuat.

Diminta untuk menghuraikan “kenapa aku berbangga dan bersyukur menjadi rakyat Malaysia?

Sape yang kena cop mohor ngan aku:

  1. Pokcak
  2. Cakapgold
  3. Pembebel
  4. Vangardx
  5. Bro.4matted

sama-sama la kite tengok ape kata mereka nanti..jumpa lagi ek..

Salam Merdeka,Salam Ceria;

NazhaSecret @ TGM 2007

Posted by: nazhasecret | August 26, 2007

Aksi Di Telok Kemang

Gempak je tajuk..hahaha..malas nak cite panjang2..ni gambo kitaorg yang pegi kenduri Buyong tadi.Macam geng2 pompuan mmg dah standby bawak baju spare utk tujuan mandi manda bila dan sampai Telok Kemang ni kan..so,geng lelaki diaorg jenis romantik duk tepi je..miahaha..jangan mare ar..Enjoyyy ok..lain kali plan bermalam plak ek..ahaks

9.jpg Ceria je kan..

10.jpg Ape la yang Kidir duk citer tu..

11.jpg Huii..herot mulut mujahid makan jambu ke duk cite ape tu ngn Norizam…

12.jpg Ni Amran candid fotographer..byk dia amik pic curi..jgn jual dah la weiii

13.jpg Semua duk bg wasiat terakhir sblm naik banana boat..hahaha

16.jpg aku je tak berani..mau tapi nanti ar

14.jpg Yeahhh..berlepas dgn jaya nya..

**pic masa korang balik n banana boat terbalik tu tk sempat nak amik ar..yg ade ni pun candid jauh..tk clear sgt

15.jpg Aksi Mujahid menyapu pasir kat anak norizam..bakal ayah mithali ni ..untung la Chiepah..hahahaha

**pic masa mandi laut pun aku suh kamaruliza amik tapi tkde dalam kamera aku..ni mesti tak tekan kuat..aisey..rugi rugi..

17.jpg Muka disimbahi cahaya matahari terbenam..thanks aja amik pic aku

18.jpg Aja(Siti hajar) yang sweet..

19.jpg Ilham yang sempoi…

tapi banyak2 pic yang aku paling suka bangat ni dia..tadaaaaa:

20.jpg Pic ni masa dalam kete Ham tgh tunggu Norizam nak pi kenduri buyong..aku main snap je tapi tak sangka semua org masuk dlm pic..hehehe

21.jpg Melihat sunset di Telok Kemang..

Posted by: nazhasecret | August 26, 2007

Kenduri Kawen Nazri aka Buyong 26 Ogos 2007

Ni plak kenduri schoolmate aku yang glamer ngan panggilan “Buyong”..aku masukkan dalam blog sebab ramai sangat bekas/ex-gf/peminat/admirer(ye ke glamer ?) dia nak tengok pic dia kawen….hehehe..so jom cuci mata sat..

Sekitar Majlis Kawen :

4.jpg Lain plak aku tgk Buyong pakai contact lens..hehehe

5.jpg Mak Dara yg kiri duduk- Jibah ngn anak bongsu dia,arshad ke irshad…lupe ar..tengah yang duduk tu Ilham,kanan Shahadah..belakang kiri Hajar(tunangan orang) dan kanan Kamaruliza

6.jpg Biase la yg comey kiri tu Rela Da Bomb..hahaha..tengah Hajar dan kanan Kamaruliza(solo tapi tak available kot..hehe)

7.jpg Dari kanan,kamaruliza,hajar,shahadah,wife norizam,norizam,buyong,wife buyong,rela,ilham,kidir,bakal tunang kidir,amran dan mujahid..pic silau sket tu pesal ntah..hehehe..kanak2 tu anak norizam..

8.jpg Ewah..berlenggang anak dara ni..hihihi

Older Posts »

Categories

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.