Posted by: nazhasecret | November 8, 2006

Kata-Kata Azimat

Sudah lama aku tk berborak kt ym ngn Bro iiesim …salah seorg upline n guider internet biz online especially time mula-mula aku join Studio Traffic,autozurf dll.Kebetulan siang td aku ade rase down sesgt ngn salah seorg team network builder aku..So kata-kata beliau membuatkan aku kembali ceria& berfikir sejenak..

“Angah kena sentiasa ceria..kalu hati sedih wajah lagik jadi sedih”

“Susah?disebalik susah itu bila dah tahu jalan senang dilalui..angan-angan tinggi bagus tapi kena ada usaha”

“kena ada yang kenal .. dan satu hati,maksud bro susah senang dilalui bersama.Manusia ini .. ada yang nak senang bila susah kita ditinggalkan .. senang balik .. dia datang dengan pelbagai alasan utk diterima semula.Bangun dan jatuh kena bersama,itu dalam perniagaan”

Yeah..ini lah sebahagian kata-kata yg diberikan kt aku mlm ni..beliau skang menjadi pengarah projek website yg diusahakan bersama team beliau http://www.sabah-art.com/  Skang sdg berusaha utk dpt fund geran MSC dan jadi company SDN BHD..semoga bro dan team berjaya ok..AMIN

* Thanks Bro HELMIE KASSIM aka iiesim,angah akan ingat sampai bila-bila


Responses

  1. “kena ada yang kenal .. dan satu hati,maksud bro susah senang dilalui bersama.Manusia ini .. ada yang nak senang bila susah kita ditinggalkan .. senang balik .. dia datang dengan pelbagai alasan utk diterima semula.Bangun dan jatuh kena bersama,itu dalam perniagaan”
    ungkapan ni i rasa memang sesuai angah tujukan pada team network bulder angah yang buat angah down tu…tapi i harap dia akan sedar bila terbaca ungkapan yang angah masukkan ni

  2. DOA tanpa USAHA itu BOHONG;
    USAHA tanpa DOA itu SOMBONG.

  3. wallaweeee…thanks bro otakbiz dan welcome to blog angah..hehehe..lama nye tk nmpak bro online..bro otakbiz ni pun salah seorg sifu masa aku mula2 bertapak dlm ebiz ni..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: