Posted by: nazhasecret | November 21, 2006

Pengalamanku

Salam semua..

sy terlibat dlm dunia biz online bulan 8,thn lepas start with autosurf malaysia yg pertama netbiz2u then dr situ mula serius labur kan dlm ST,12dp,SI sekitar akhir november thn lepas..awal tahun kena tukar Payment Processor dr egold ke stormpay la..apply netiba la..mmg byk gilos abis tp akhir nye semua prog yg tukar pp hancur mcm tu je..maka lebur la modal sy dlm ribu riban gak la..nasib baik la tk buat loan pinjaman or pinjam kek along..hehehe..

dr situ sy mula belajar forex tp sy tkleh nk blaja full time sbb ade komitmen ngn keje pejabat,masa tu ade byk projek kt opis kena settle kan..lepas tu bz ngn kakak sy tunang kawin,kami dua org adik beradik n sedara mara jauh so mmg sy stop blaja forex jap,suatu hari sy nak beli egold n ade dua org member nk beli gak dlm amount yg byk la bagi sy.masa tu eg susah nk dpt n kalau ade pun rate mahal sgt.so sy dgn berani nye tlh deal ngn mamat ca ya nun alif ni,first deal amount sikit lepas..2nd deal nk beli dlm 2k usd sy kena scam..rm7k lebey tu..dh la duit member2 sy dlm 6k lebey..adehhh..mmg terduduk gak la..first time kena scam masa beli egold..sy kena kuarantin kt umah tkleh guna internet tp sy guna curi2 gak..sy telah mengeluarkan modal baru sebyk rm 1k utk cover semua lost sy..masa tu cikgu forex pertama sy telah buat hyip based on forex..sy telah mendiversifykan modal sy,alhamdulillah dpt membyr semula duit kawan2 sy tu..

tp bg sy yg loss dr dulu,ade beberapa hyip tempatan yg membantu sy mencover loss termasuk la PS sendiri..bukan nk backup admin tp personally sy tau diaorg akan byr,lmbat atau cpt mmg akan di refund- hyip yg byk bagi aku untung MI,LIC,PS,FG,FXG..poll forex personal..

so skang sy telah berhenti menjoin mana2 hyip n autosurf tk kira dr malaysia or luar..just stay dgn beberapa prog yg lama,% sikit tp masih bertahan hingga skang,sy melihat terlalu byk hyip prog tmpatan yg spt cendawan tumbuh selepas ujan skang ni tp tk mampu bertahan lebey dr sebulan..semua nye scam..ade juga yg bual poll forex n konon2 nye berlandaskan syariah tp scam gak kerana dgr cite trader pecah amanah..

sy makin takut melihat senario ini tp based on pengalaman sy kena scam,mamat ca ya nun alif tu lepas mcm tu saje,(ari kejadian bukan sy je yg terkena,lebey kurang 40k dia dpt dr mangsa2 spt sy) sy merasakan undang2 di malaysia ni mmg tk leh nk buat ape2..segala akta yg ade blum tentu dpt membawa scammer alam siber ke muka pengadilan..

skang start blaja forex balik secara online..its better trade sendiri..dr bagi duit kt org..biar la loss pun kt tgn sendiri…

*ni kisah benar aku tau..for me jutawan bukan bermakna ade duit juta juta tp financial freedom dikecapi tanpa beban utang..alhamdulillah dgn gaji bulanan aku rm500 bersih sbgai kerani..aku hanya tinggal utang ptptn saje..sedang mencapai ke arah itu..target dlm 2thn lagi..hehehe…gaji online biz aku??rahsia..hahaha..berkali ganda dr gaji aku sbagai kerani..yg penting jgn mudah putus asa..never give up n easy to surrender..just focus on wut eva u do..so wish u all gud luck too


Responses

  1. cayalah…angah..teruskan usaha anda

  2. menarik cerita nie…salah 1 contoh usaha membawa kejayaan..never give up..

  3. tima kasih semua..korang pun mesti ade pengalaman yg berharga gaj..pengalaman itu kite akan ingat smpai bila2 serta mengajar kite lebey berhati-hati pd masa skang..hehehe

  4. good experience angah…i bolh terlibat dgn online biz ni pun dgn tunuk ajar angah gak…i join dari bulan 3 tahun ni…dalam bulan 6 rasanyer, i telah join program under angah then lepas tu banyak angah guide i sampai skrg…Angah, tak terbalas bantuan dan tunjuk ajar kamu untuk diriku selama aku terlibat dalam persada ni…TERIMA KASIH ANGAH!!!!

  5. Anda memang hebat…Melayu GLOKAL…he..he..

  6. tunjuk ajarku sifu..hehe..tq bro otakbiz..belajar dr kesilapan😀

  7. bro otakbiz…satu ketika dulu aku anggap nyer sebagai raja mlm dan satu nick yang cukup famous di forum mfa satu ketika dulu….

  8. Semoga anda akan terus berjaya..

  9. tima kasih az99..moga berkat doa kalian,muncul sinar bergemerlapan thn depan sape tau..hehehe..amin mudah mudahan

  10. Assalamualaikum,
    Saya pun sedang mencuba-cuba peluang di alam siber, walaupun dah tahu lama, tapi agak aktif pada tahun ini. Dah terkantoi sekali dengan HYIP. Tapi tak de le sampai ribu-ribu tetapi perit juga rasanya. Kalau ada info yang mendatangkan hasil sudi-sudikan untuk dikongsi bersama. TQ.

  11. wsalamz..hi wan..yg penting jgn mudah give up..sekali jatuh jgn cpt melatah n ulangi kesilapan yg sama..yg menarik minat sy skang adalah forex n stock market..bagaimana pula ngn kawan2 yg lain??

  12. angah…stock market ni perlu ada persediaan yang cukup rapi dari mental dan kewangan…pasal dia cuma harapkan kenaikan harga naik…saya pun turut berminat tapi buat masa skrg masih perlu mendalami rahsia nyer dulu…macam forex market…yang paling penting kena alert dgn ekonomi dan kejadian seluruh dunia…pasal semua itu akan mempengaruhi kenaikan dan kejatuhan harga stok market

  13. yerp gibrael..dats y kite kena cari ilmu dulu b4 start sesuatu..tk kira la ape jua yg kite minat nk ceburi..kena buat research b4 jump in..betul2 satu cabaran ni..hehehe

  14. lebih kurang cam aku gak pengalaman ko hahaha kita serupa tapi tak sama hahaha demo loni tak supo mulooow tak berani kawe nak..tegur..hehehe

  15. ehehehe..setiap pengalaman tu kan berbeza..tp ape yg penting..JGN MUDAH PUTUS ASA..welcome to mynazha blog l3b4h

  16. […] Read More: nazhasecret […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: