Posted by: nazhasecret | December 1, 2006

Mutiara Kata

salamz semua…

pejam celik dh masuk bulan disember..cpt sungguh masa tu berlalu..tk lama lg dh nk masuk thn baru 2007..iskhh..kejap je kan..date line utk kejar impian makin hampir ni..aku pun lum tgk setakat mana ape yg dirancang jadi kenyataan..ni nk kena semak check list ni..

kata-kata yg terlintas di fikiran aku ari ni…

“Manusia menjadi matang dan bijaksana bukan kerana byk nye pengalaman hidup dia tetapi bagaimana sikap dia menguruskan dan mengadaptasikan pengalaman tersebut dalam kehidupan sebenar”

“Hidup ni ibarat sebuah roda..tidak semesti kite akan sentiasa berada di atas..atau asyik berada dibawah saje..jadi mungkin juga putaran itu akan silih berganti…sampai bila?wallahua’lam”

“There are no secrets to success. It’s the result of preparation, hard working, & learning from failures” – yg ni kata-kata dr sebuah buku masa aku blaja dulu..tk ingat sape yg tulis..maksud lebey kureng “Tiada rahsia utk berjaya..hanya lah dr persiapan kita,rajin berusaha dan belajar dr kesilapan dan kegagalan masa lalu”

ni la sebahagian kata-kata utk tatapan semua..setiap kali kite rasa down yg teramat sgt..jgn la cepat give up..mmg kadang-kadang tu rase org keliling terlalu menekan kite…tp harus sematkan dlm hati..AKU AKAN BUKTIKAN,AKU PASTI AKAN BERJAYA,KORANG LIHAT LA NANTI.. oh yeahhhhh…mcm ni la..hehehe..pasti jadikan keazaman dan tekad itu satu kenyataan..amin


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: