Posted by: nazhasecret | December 9, 2006

Aku Kembali Ceria!!

pg td (jumaat 8disember 2006)kt opis aku mmg tkde mood sesgt..masih ade kesan kesedihan dgn ape yg terjadi mlm td…kebetulan lak staff permanent kt opis aku arini semua takde,coz ptg semlm diaorg ge kursus kt PD..along aku nk ge KL amik brg kt adik sepupu aku dkt2 tghari,tetiba lak aku leh terpikir nk ikut along..aku kuar opis kul 11pg,aku suh opismate aku punch kan kad nti.

hehehe..lama nye tk naik komuter n ge ke KL,last aku ge dlm bulan 8,thn lepas..sepjg perjalanan tu..aku pejam kan mata..mengimbau kembali kenangan aku masa belajar kt IIUM dulu,komuter ni la transport aku guna dr KL-SEREMBAN,SEREMBAN-KL..mmg byk sgt kenangan..kebetulan nk jumpe kt KL SENTRAL aje..tk byk sgt berubah cuma ade kedai2 baru..org pun ramai sbb cuti skola.

masa lepak kt KFC bahagian atas tu..ade event sempena tahun melawat malaysia 2007..ade persembahan dr selebriti tanah air kite ni..aisey,kamera digital tk bawak lak..sib baik adik sepupu aku bawak kamera biase,aku ge cari kodak n bateri baru..excited lak..bukan pe..sbb aku dh lama tk ge event gini..dulu masa belajar tu rajin gak la ge kt KLCC,mid valley la..skang sebok keje.ade ning baizura,yanie mentor,didie,dina malaysian idol,fazli penyanyi baru yg popular ngn lagu ‘harapan’ tu..ade sorang tu aku tk bape ingt nama,yuniwani ke ape ntah,model merangkap pelakon drama dan pengacara..aku ade amik gambo diaorg..nti aku cuci n scan taruk kt cni..mmg enjoy sgt..balik pun dlm kul5..smpai umah pun dh dkt nk maghrib..letih banget dong..lepas isya’ terus khatam.

ni aku terjaga kul 2.30pg..’seseorg’ yg aku teringat n perlukan dia semlm cll byk kali..sbb mlm td aku tido lupe nk silent kan hp..selalu tu aku silent jek Hp.hurmmm…mmg aku akui aku rindukan ‘dia’ tp aku tkkan lupe kan janji yg pernah aku buat ngn sahabat aku..dia cuma nk tanye khabar aku..aku tk cite pun pasal kesedihan aku dll..sbb aku mmg nk idup tanpa bayangan ‘dia’..nk lupe kan semua kenangan ngn ‘dia’ dan biarkan ape saje yg terjadi dulu sbg ‘kenangan lama’..aku skang dh ade ‘teman baik’,walaupun tk mungkin utk hidup bersama ngn ‘teman baik’ aku ni,tp aku cukup hargai dgn ape yg dia buat utk aku..ikhlas dpt aku kata kan aku mmg syg kan ‘teman baik’ aku ni..jum tido balik lepas subuh..sakit mata menaip lama2..moga esok lebey baik dr arini dan semalam..amin


Responses

  1. harap2 aku pun nak kenal siapa “teman baik” kau tu…mana tau aku kenal kan…boleh kongsi cerita dgn dia…

  2. thanks nazha kerana menghargai diri ini sebagai “teman baik”. Kehidupan mesti diteruskan walau apa pun berlaku. Jgn disebabkan perkara semalam nazha akan mengimbau kembali kenangan dgn seseorang yang pernah nazha sayangi. Mungkin semua tu mudah untuk saya berkata-kata tapi setakat yang termampu, saya akan sentiasa menemani tidak kiralah dalam suka atau duka nazha. Macam nazha kata, mungkin kita tak dapat hidup bersama tapi ingat lah, “JODOH DITANGAN TUHAN” dan “KITA CUMA MAMPU MERANCANG, TUHAN YANG MENENTUKANNYA”

  3. Hohoho…nampak nya “teman baik” nazha dah menunjukkan diri…siapakah gerangan anda wahai sahabat_tanpa_rahsia?silalah perkenalkan diri anda di sini….boleh kita sama-sama mengenali nazha ni kan…hehehe…angah jgn mare…

  4. adehh…sape la plak nk kena kan aku ni..huhuhuhu

  5. mungkin tu CICAK MAN tak?…ha..ha…

  6. hi sape ni yer …. anak saper ….. aje nak kenal…. mana yg kongsi bisnes online satu je ??? saya nak kongsi juge cara paling malas dapat duit …. http://www.eaindex.com … kalau minat call /sms 0193026968 …. awak pula invest ape ye ? kongsi ler

  7. Harap2 nazha cepat sembuh kerana dengar2 cerita nazha demam+selsema+batuk.Sesungguhnya saya tiada kelapangan untuk berkongsi masalah sambil berborak telah menjadikan saya kurang ambil perhatian tentang keadaan nazha.Demam pun tidak tau.Mungkin juga disebabkan nazha juga turut mempunyai komitmen dan tanggungjawab yang lebih penting. Tapi insyaallah saya akan cuba yang terbaik untuk terus menjadi “teman baik” nazha tu.Saya hargai nye.

  8. nazha sakit ker ?….. semoga cepat sembuh ….. amin

  9. aduhai shaydunya…lena diulit mimpi

  10. amboii pakleh..hehe..alhamdulillah…berkat doa kalian aku nye batuk selsema dh ok sikit ni

  11. huhuhu….tak kusangka cempedak dah jdik nangka….saba je lahh….

  12. as’kum nazha..nih kak intan neh..igt lagi ke?😀 bila terbaca blog nazha nih akak terus tigt kat lagu Dygta – Seperti Pelangi…nanti kalau free dgr la http://profile.imeem.com/-d1ZnM/music/IkEJQHVw/seperti_pelangi/
    lagu tuh memang best…:) semoga cepat sembuh ek nazha..muahhxxx..take care


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: