Posted by: nazhasecret | December 9, 2006

Dpt dah idea n info permulaan Stock Market

ni aku dpt kt cni.. http://www.min.com.my/bm/welcome.html

JERAYAWARA PERCUMA KESEDARAN PELABURBelajar bagaimana memilih saham yang baik!

Pasaran saham mengandungi 15 sektor – perbankan, kewangan, pembinaan, perladangan, dll. – dan pergerakan saham dalam setiap sektor adalah unik dan dipacu oleh faktor berbeza. Pelabur boleh belajar bagaimana memilih saham yang baik dalam sektor utama pasaran saham dengan menghadiri Jerayawara Kesedaran Pelabur di seluruh negara yang bermula pada 11 November 2006. Masuk PERCUMA!

Untuk mendaftar:

Hubungi: 03–6204 8927 (Azril) atau 03–6204 8396 (Ahmad Zaidi)
E-mel: azril@seccom.com.my or zaidi@seccom.com.my

****aku baru perasan yg nk main stock market ni kena tau TA n FA,serta CS(candlestick) lebey kureng mcm main forex jek..hehehe..still learning lagi ni..


Responses

  1. memang la lebih kurang…tapi bezanya…stock market boleh untung jika harga naik jer…kalau harga turun…kita pun boleh lingkup…huhuhu

  2. ala..tk salah mencuba geng..mane tau leh betul2 buat duit..aku lum abis study lagi ni..hehehe..ni hanya utk yg berani kot..klu takut takyah la bermain ngn forex n saham..ahaks! jgn mare beb..muaachhsss..

  3. Saham nih bukan macam HYIP yer ngah… Untung saham banyak bergantung kepada remiser, kalau remiser active, , maknanya ok la trade kita, kalau remiser dok tunggu arahan kita, hampeh la jawapnyer, cari remiser yang rajin consult client, bukan ikut kata client… ada pahammmmmmm

  4. aku tau bukan mcm hyip ni ober..start semlm aku beli surat khabar belek bahagian ekonomi..huhuhu..start belajar dh ni..hehe

  5. selalunya news dalam surat khabar tu news yang dah lepas atau news yang tak tentu bila graf akan bergerak. Remiser jer la yang tahu… so carik la remiser yang bagus, charge cuma 0.7%, but kalau remiser tuh bagus, jgn lokek nak bg lebih, sendiri mau ingat la…

  6. dah banyak buat untung ke ? kongsi le sket

  7. sape nak ajo aku main saham plak…hehehehe

  8. huhuhuhu..sama2 la kite blaja pakleh..lepas ni memorex ngn blaja stock market jek..pastu kite lupekan yg lain…hahaha.. sambil menunggu refund HYIP

  9. abgus jugak usaha ko nak blajar stock market nih, `kembangkan bakul` istilah bg online biz.
    keep up usaha ko angah, aku doakn ko berjaya

  10. tq smesul doakan..hehe..ko pun ape kurang nye..sama2 lah kite ‘kembang-kembangkan bakul’ yg kecik supaya menjadi BESAR..ahaks!~

  11. haaa…angah..klu rajin tu pi ah seminar yg dorg wat tu.form SECURITIES COMMISSION tu…hehheheh….free lagi…

    yup, main share ni lebey kureng mcm FOREX..kene tau TA n FA..klu rajin leh lah analisis…wat research..kalau rajin leeee…ehhehehhe…klu kat opis ni selalunye ty tukan wat analisis.mmg rajin laa die wat..(my boss laa…ok gak tips2 die..). kalau tak ty die, den koling2 ngn kwn2 kat securities lain…hehehhe…tips die pun cun gak.

    nak paling senang…tips yg selalu sy gunekan, pagi2 b4 kul 9, beli paper beritah harian, belek bhgn ekonomi. kat situ selalu kuar news ape2 kampeni yg dpt projek, dpt kontrak, keuntungan kampeni…haaa…bile kuar news mcm tu, kompem naik. klu tak hari ni naik, esok mesti naik.yg penting leh kontra! hahahhahahha….tapi selalunye berita2 mcm ni tak hr2 ade.yg paling best last mth leee…kebetulan index cecah 1000 point..pehh..betul2 rancak.

    gud luck angah!

  12. hmmm..tips yg menarik nih..tq sis atilia aka deqkyn..cayang dia..muaachs..hehe..jeles pokcak kang..hahaha

  13. ohhh deqkyn….ni remiser angah ya

    nanti leh laaa join lak ye atilia

  14. huiii…sape lak matkacau ni…den bukan remisier lorr…huhuhuhu….

  15. hehhehe..penasihat jek..yg penting masyukkkkkkkk…betul tak kak?hihihihihi..ade tips lagi share la..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: