Posted by: nazhasecret | December 17, 2006

A Day With My Best Buddy, Otai MLM & Otai Forex

assalammualaikum n selamat pg all..

amcam pg ni??ceria2 belaka ke?hehehe..semlm (sabtu 16 disember 2006) aku ge KL merangkap mid valley..cite nye gini..plan asal nk pi jumpe 2 org prospek kt putrajaya dan ptg tu seorg kt mid valley…dekat2 tghari prospek kt putrajaya batal kan our plan coz dia nye keje lum settle lg..so masa yg ade tu aku pun buat la keje ape2 yg patut..lepas zuhur aku kuar umah ge komuter sbb janji ngn my lovely ebiz partner-amier aka gibrael utk ge sama2 jumpe prospek kt mid valley..kul 2 lebey komuter yg lembab ni pun memulakan perjalanan..hehehe..lama siut tk ge mid valley..aritu ge KL sentral jek..kali ni kite ke Mid Valley plak..mmg tk byk berubah pun..ramai org mcm biase la..kite org smpai pun dlm 4 lebey..janji kul 530 ptg..2 plan yg aku tk rancang sgt..kire spontan nye plan terlintas nk jumpe otai MLM otakbiz ngn Kudin Villa aka id Qiras..(yg ni aku nk gode dia ajar aku main Fx,set kan aku nye chart)..pendek kan cite..kite org jumpe prospek ni awal sbb kebetulan dia dh ade kt Mid Valley..sepasang dia dtg..nmpak gaya mcm pasangan baru kawen ni..sama cantik sama padan gitu..amier-aku nye partner ni sebok menerangkan ttg IQD then selang beberapa minit our big brother Otakbiz dh smpai sini..mmg aku rasa bertuah dan excited sgt coz hampir sethn lebey kite hanya communicate online thru YM,sms n cll aje bila berurusan..so this is the day..ari kite bertentang mata..byk gak pot pet pot pet ngn bro Otakbiz..mcm2 nasihat yg berguna lebey dr intan berlian aku rasa kuar dr mulut dia..org yg byk pengalaman dlm dunia MLM..mmg aku salute gila kt dia ni..mmg selama ni ape saje yg kite deal dlm online based on kepercayaan,amanah dan jujur..bukan sng kite nk build semua ni,bukan bole bina dlm masa sehari dan juga bukan senang kite nk build network n team..semua nye memakan masa….dan ini ayat keramat bro Otakbiz,dia ulang balik utk kitaorg  DOA tanpa USAHA itu BOHONG,USAHA tanpa DOA itu SOMBONG’..  Yup,memang kena sabar n rajin berusaha..kesenangan tidak dtg bergolek dengan tanpa usaha dan hanya bertawakkal aje.. thanks bro..Insya Allah nasihat bro akan angah ingat sampai bila2..tima kasih tk terhingga..

Dlm kul 6ptg my otai FX ‘cyg’ yg diam2 ubi berisi ni dtg (2 thn lebey pengalaman dlm real forex,tp aku rase lebey kot..platform kegemaran CMSFX)..wakakaka..dh la dtg berlenggang tk bawak note forex utk aku..cett..huhuhu…first impression aku kt Qiras,dia ni pemalu..huk huk..klu dia baca blog ni mesti dia kutuk aku..hahaaha..tp bila borak2..mmg tk jauh beza dlm phone ‘nakal&jahat’ dia mmg ade.mmg kuat nyakat n kenakan org.huhuhu..poning gak tgk dia set kan chart VT trader tu..mula2 nk ckp tu takut gak..sbb muka dia garang n series sgt..mcm nk mkn org jek..ekekeke..so far aku dh nmpak cmne nk tgk CS tu,bollinger band,cmne nk tgk time highest n lowest dia..pendek kata aku mmg ‘cayang ko’ la..hahaha..(cayang ade makna sbb dpt blaja FREE😀 kuikuikuikuikui) klu blaja ngn org lain gerenti kena bayar tu nk korek ilmu live cenggini..cadangan ko suh aku register tu dlm process nk buat ni..terbukak minda bila ko ckp gitu..tq beb.

So kesimpulan arini,mmg BESH SANGAT..aku rase untung dan bertuah..perjumpaan yg singkat tp amat berharga bg aku..3 org ni mmg byk membantu n memberi tunjuk ajar selama ni..budi baik,jasa dan pengorbanan masa utk korang dtg jumpe aku ni,mmg aku tk dpt balas ngn wang ringgit..moga Allah memurahkan dan memudahkan pintu rezeki kalian n rezeki aku jua..AMIN

regards,

 nazha_n9 aka angah (17 disember 2006)


Responses

  1. bila nak ajar aku main forex ni ….

    dah lama aku impikan nak jadi kaya tapi semakin kayap
    apalah malang nasibku ni..hehehhehe

  2. nk ajar?sy sendiri pun baru je blaja.. ilmu basic yg selalu kite dpt leh rujuk kt http://www.babypips.com nk paham indicator tu yg pening..huhuhuhu..sama2 la kite blaja

  3. nick jee bagusss….tapi harapanku berkecai bak kaca berderai…..huhuhuhu….

  4. iskhh..kayaler aka hamidi..jgn mudah putus asa ok..usah dikenang perkara lama..luka bersama solidinvestment ke..huhuhu..yg penting mulakan yg baru plak..moga ade yg lagi baik dr yg sebelum ni..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: